Pank (ne)kultura

Gejmerska

hcpunkerka | 06 Novembar, 2012 20:20

Jednog lepog i sunčanog i vedrog dana beše prohladno i padala je kiša. Sedela je tako beznadežna ličnost, olenjila uz blagodeti kompijetera. Recimo da je ta ličnost pesrona koja ovo kuca. I tako redovan dan- redovna aktivnost - sve redovno, regularno i monotono. Svaki dan - isti kurac. Šalatajući stranice neprekidnog izvora informacija, pijući čaj koji privlači mušice kao da je sama gravitacija, traćim vreme umesto da crknem. Pitajći se koji je smisao života - ništa se ne dešava. A i već znate, isto to doživljavate.

ovo sam ja

Nema šta da dužim i da komplikujem: igram igrice, okej?! I tako šaltam lakom zabavom i naiđem na stranicu na kojoj se ništa ne dešava. Sledeće čega se sećam da sam sačinjena od 9 piksela. Super Mario! Super! Ja sam Mario! Još bolje! Sjajno! Ovo čukanje glave zaista boli. Kako li Mario izdržava tolko! Pokupila sam pečurku, velika sam! Evo i te rupe! I kao svaki pravi baksuz, od 3 života koja imam, uvek potrošim 4 na tu rupu, ako ih ne potrošim na one male kljunove. Iznad moje glave sevnu veliko "THE END". Nema veze, i onako me je burazer uvek pobeđivao. Mrak. Sada sam žuta lopta. Sjajno, barem u Pacmanunikad nisam prešla prvi nivo.

 

Redy! Set! Go! Ne mogu da se zaustavim. Kuda da idem! Aaa! Ša je ovo žuto? Ala je dooobro! Njam nja njam! Aaah! Eno ga jebeni duh! Srce mi kuca sto na sat! A da, ja nemam srce, ja sam pacman... Saterali su me u ćošak šarena kopilad! Izgubih još dva života. Ma nije bitno. Na toliko sam šarenih piksela podeljena da više ne znam ni gde sam ni šta sam. Padam i gomilam se. Mislim da sam tetris. Fuck! Ni u ovome nikada nisam bila dobra! Sve me je više. Stižem do plafona! Davim se. Sada sam loptica. Tačnije- kockica, zato što sam piksel.

pong 

 Jedan jedini jebeni piksel. Udaram u neke linije. Ne mogu ništa da uradim. Kompijuterski sistem igra umesto mene. On upraljva samnom. Ovome nema kraja. Kako da se izvučem?

 (Dalje)

Ša će radimo?

hcpunkerka | 01 Novembar, 2012 19:44

           Nove generacije raspalale nacije srljaju u propast. Sa druge strane tu smo mi - narcisoidni umetnici i glavni krivci za ovakvu propast umetnosti. Jer je reč "JA" umetničkija od od svih ostalih. Otuda i film Geto - Tajni Život Grada. "JA" nalepljeno po slikama, svaki stih u prvom licu. Dokumentarac o meni, emisija o meni, knjiga od meni jer JA sam bitan a ne moja dela. Jer JA sam još jedan imbecil u svetu inbecilstva koji misli da je drugačiji zato što sam ja -JA! Sa druge strane tu imamo proste noke- žrtve sistema, pacovi koji prate frulaša. A ko je frulaš? Isto pacov! Zajedno smo homogena smeša. Srljamo u zaborav. Ne znam za vas, ali smak sveta me pomalo plaši. Džaba tabamo stazu tragovima svog postojanja u sneg vremena kada će neki jebeni vetar sutra dunuti i sve odneti u kurac!  Dakle, ša će radimo? - Ništa.

No Comment

Recenzija CD-a "VREME BRUTALNIH DOBRONAMERNIKA"

hcpunkerka | 22 Oktobar, 2012 22:13

                Nedavno je objavljen kompilacija pesama čije je stihove pisao Milan B. Popović. Na CD-u se nalaze 18 izvođača:

 • Slađana Milošević
 • Alogia
 • Instant Karma
 • Abonos
 • Art Diler
 • Backbone
 • Tales od Dark
 • Broken Strings
 • Atlantida
 • Disprador
 • Amaranth
 • A.R. Club
 • Heaven Rain
 • Iskaz
 • Darkshines
 • Asphalt Chant
 • Seraphim
 • Demether
Sa ovog linka možete skinuti CD :  www.molitvatetoviranogsrca.com/cd/cdVBD.rar

Neke od ovih pesama ste sigurno negde čuli ali verovatno niste. Pesmice su krajnje dobre, žanrovski raznovrsne i svaka za sebe je posebna. Uglavnom komercijalan metal i prodani rok. Verovatno zato što ti tekstovi jedino odgovaraju toj muzici. Nešto već viđeno ali ne mogu da kažem da nije kavalitetno. Treba obratiti pažnju na pisaca svih ovih pesama koji je u suštini glavni razlog svog ovog okupljanja i koji je jedan od retkih koji maksimalno iskorišćava činjenicu da zna da piše. Barem tekstovi nisu prazni i prosti kao na drugoj strani kontrasta. Ma nije loše, bitno je da se podražavamo.

Intervju o DJ Skemijevim sisama

hcpunkerka | 17 Oktobar, 2012 17:36

         Deejay Skemy je di džej koji se mnogo loži na muziku. Uradio je mnogo žurki i stvarno ne znam koj sam mu kurac tražila intervju al ajde. Njegovu muziku možete čuti OVDENA. Evo šta on ima da kaže:

 

E: Dakle, ti si dižej, kada si počeo da se baviš sa svime time?

DJ Skemy:  Slušao sam u početko rock ali sam posle čuo PSY muziku u kojoj se dosta rokera pojavljuju izvodeći techno muziku gitarama...i onda sam se zaludeo tom muzikom i počeo sam da kreiram svoju muziku raznim programima....dok je ta PSY muzika posle nekako počela sve slabije da se sluša kod nas u SRB...e onda sam prešao naravno na deep house....isto je tako bilo i sa tim... Nisam imao puno uspeha...E sada pošto je nastupila komercijalna house muzika, počeo i sam sa njom i za sada sve funkcioniše ekstra..već dve godine...

E: Šta te je najviše privuklo kod PSY-a?

DJ Skemy: Iskreno, zvuk gitare i naravno - bas koji je uskljađen... Dan danas slušam i dalje pojedine stvari kada imam time.

E: A deep hausom si počeo da se baviš zato što se slušala više kod nas ta muzika?

DJ Skemy:  Pa da ... Posle psy-a je sve nekako poslo tim deep muzikom....ljude je vise smorilo da slušaju tvrdu muziku.....i onda sam morao da krenem sa nečim što bi ih opustilo...sa PSY-om su uvek bili napeti.

E: Znači muzikom se baviš zbog ljudi?

DJ: Ne muzikom se bavim preee svega zbog sebe.smile "Music is my life"

E:  Koliko ti se sviđa i zbog čega baš haus muzika?

DJ: House....sama reč kaže -smile "house"(kuća)... Pre svega jer je mnogo melodična, ima dosta vokala(a i ne mora),prija mozgu i naravno ljudi su happy smilekada je slupaju. Prosto i jednostavno "house" mozes i kući da slušaš i da ti prija. Ne razmišljaš ni o čemu. House je muzički stil elektronske muzike. Nastao je sredinom osamdesetih u Čikagu umiksavanjem disko muzike iz sedamdesetih i došao gde je i sada. smile

E: Ko su ti  uzori? 

DJ: Od psy muzike ovako: Skazi, Talamasca, Eskimo, Dino Psaras, Space Cat, GMS, Bizzar, Astrix. Hmmm... Ima ih baš - baš dosta. A od house: Carl Cox, Junior Jack, Fetboy Slim, Gueta... Što se tice nove muzike, nemam pojma, ali ima ih baš dosta. Dali kakav vokal ima znači izuva, a Melicia ima još bolji. smileNaježim se kada čujem, a obe s cure. http://youtu.be/kysXoqwloYY Ovo je Melicia, ali live je vrh. Eee takva treba meni jedna....samo za vokal! Znači ovo je muzika...samo sto to više niko ne sluša...a ja ludimmmm za ovim! smileNaježim se ceooo kada god slušam... Za muziku i živim i sa muzkom ima da umrem! smile

E: Šta je onda muzika?
 
DJ:  (pauza)
Muzikа je umetnost stvаrаnjа uređenih odnosа između tonovа. Muzikа imа tri osnovnа elementа: melodiju, ritаm i hаrmoniju, po meni e sada a za mene je da ostavi takav trag u nama. Da nas pokrene? Da nas usmeri? Da se pronadjemo? Da se radujemo? Da volimo? MUZIKA JE SVE! smileO njoj bi mogao da pišem ceo život.
 
E: I da privedemo intervju kraju, šta imaš da poručiš široj javnosti koja će ovo da pročita?

DJ: Ništa naručito......jednostavno "muzika je život". Bez nje se ne može. smileKo je razume shvatiće, a ko ne - živeće u tami.

E: A šta je sa sisama?
                                                                               ...
 
 
 

Bila je tako lepa- priča koja stoji iza

hcpunkerka | 17 Oktobar, 2012 17:36

      Da li ste stvarno mislili da je Pekinška Patka smislila tu pesmu? Pretpostvljam da niste ni posumljali da se u pesmi ne govori o gadnoj i bubouljičavoj devojci i mrtvo- pijanom pevaču.

      Zapravo, "Bila je tako lijepa" je francuska narodna pesma nastala u vreme rata. Ne znam priču tačno zato što sam je čula u obliku mita to jest legende. Devojka koja je bila lepa je zapravo bio jedan veoma lep ženski hipik, verovatno nadrogiran koji je skackao u centru ratne havarije verovatno pored neke reke. Naišavši na jedan tenk ona je ubacila u njegovu cev cvet i obema rukama prekrila cev. Sa druge strane te cevi stojao je razneženi tenkista i sledeća slika koju je video lik koji je mnogo voleo jeste da je ona tolko bila rasejana da ni usisivačem nisi mogao da je pokupiš. On je sve to prepričao pesniku, pesnik svima redom... moja ljubav meni, a ja vama. "Divna je ona bila kada sam ostao sam. Više se nismo sreli jer ju je odneo dan(tenk)".Inače,Patkice su pesmicu obradile od Dragana Stojnića, nekog tamo pevača.

Bila je tako lepa uvek se sećam nje
bila je tako lepa kad ju je odnio dan
divna je ona bila kada sam ostao sam
i više se nismo sreli jer ju je odnio dan

bila je ... bila je ... 2x

sve je kao tajna ostalo na kraju to
oči i njene ruke plačni pogled njen
mozda je tako bolje zaborav nosi sve
ali ipak ipak ipak se često
često se setim nje

bila je ... bila je ... 2x

bila je ... bila je ... 2x

Danima kiša lije uz prozor stojim sam
prošlo je mnogo dana obuze tad me san
setih se onog jutra nasega rastanka
setih se tihe reke kojom je otisla

bila je ... bila je ... 5x

bila je tako gadna i bubljičava
a ja sam bio mrtav pijan

un, does, tres, bila je ...

bila je ... 7x

Tako lepa uvek se sećam nje
bila je tako lepa kao tog jutra dan
divna je ona bila
lalala lalala
vise se nismo sreli jer ju je odnio dan

bila je ... 8x

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb