Pank (ne)kultura

Pro-Past

hcpunkerka | 31 Maj, 2012 20:31

Čini mi se kao krast bend. Dvojca likova i kompijuter. De, de, naćiće oni bubnjara za lajv svirke. Nemaju perspektivu jer niko zapravo ne sluša takve bendove- čak ni hipsteri. Ovo bi sad kao trebao da bude intervju. Pitala sam gitaristu (onog istog što svira bas u Pičvajzu (možete zamisliti kolko je tek ovo sranje bend)) da mi kaže nešto o svom bendu i možda ovo nije pristojno ali ja sam prekopirala:

 "postojimo od 89. godine,kad smo se i rodili,pre ovoga smo imali jedan kurac demo iz 2006,tad smo se zvali Doomresh,mada bend tog imena je postojao pa smo promenili,bubnjeve programiramo u fruti lupsu...bla bla,svirke nismo imali

to ti je to
da,taj prvi demo se zvao sHITS
a ovaj sad No life"
 
Pa dobro, ako sebe ne shvataju ozbiljno, ko će drugi da ih shvati? Ko uopšte sluša takve bendove? Šta serem, ko uopšte sluša krast? I neverovatno je to kolko loš majk može da pokvari bend! Ti Kinezi zaista nemaju dušu! I grota mi je kolko kod ovakvih bendova tolko i kod blek metal i ostalih metalika što se tekst uopšte ne čuje i ne razume zato što je obično mnogo do jaja! Pogledajte tekst:
 
 Kapitalizam,feudalizam
Demokratija,birokratija
Nacizam,patriotizam
Sve u kurac,sve na kurac

'Ajmo! Anarhija!
'Ajmo! Anarhija!

Gazde,politicari,paraziti
Sve cemo ih zgaziti
Smrt drzavi i kapitalizmu
Okrenimo se anarhizmu

'Ajmo! Anarhija!
'Ajmo! Anarhija!

Resenje problema - Rusenje sistema!
 

 
Nije nešto umnobolan i ne pristaje melodiji od koje očekuješ zombi apokalipsu i greota je što se čuje. NEMA MESTA GROLU U PANKU! Doduše, ova dvojca nazivaju sebe Grindom ali ko ih jebe- šta oni znaju! Načuljite uši- slušajte pažljivo!
 
 
Likovi se barem dobro zezaju! Uostalom, imaju oni i duže pesme od 30 sekundi i evo vam čujte!
 

Spunk!

hcpunkerka | 26 Maj, 2012 00:01

Šta reći? Koju posluku porati? Gledajući jedan umetnički fanzin koji poseduje umetničko ime "Pobuna umetnosti- punk poezija" (u komentaru upišite ako želite primerak) naiđoh na zadnjoj strani fanzin "Štrajk do smrti(tvoje)" (javite mi se se opet dole u komentare ako hoćete primerak) i nijedan drugi bend do famoznog Spunka!

Njihov demoN album možete skinuti ovde.

Iz Sremske Mitrovice su i nisu Lale i prave fanzine što znači da su pismeni i gotivare Nereda Ritam:

Koliki ti fanatik moraš da budeš da bi sat vremena svirao tuđe pesme! Postoje još od 2009. i ajmo jedan aplavuz za pank bend koji se nije raspao tolko dugo! Govore za sebe da su pank bend samo zato da bi imali pravo da ne zvuče! Mater ih je fino vapsitala i za njima se ne okreću na ulici. Ali za razliku od ostalih- oni se bore i to najefikasnijim oružjem koji uvek pobeđuje a to je razum! I još jedna bitna vrelina jeste ta da se ne kurče!

Spunk 

Možda izgledaju nezanimljivo ali to je samo na ovoj slici. Na ovoj je druga stvar:

Spunk bre! 

Pa dobro devojke? Šta čekate? Počnite da vrištite! Sada imate omiljeni bend! Joj majko, ala lupam! Kako da se zezam na račun benda koji je ozbiljan? I šta više serem!? Slušajte šta su napravili! To je ono što je najbitnije!

 

 

 Ove dve su specijalno dobre!

 

Megawatt

hcpunkerka | 25 Maj, 2012 22:22

Pljuvati ih zato što to svi čine ili pričati o njima lepo zato što se poznajemo? Prvo ih poslušajte i neka prvi utisak bude vaš!

 

 Dakle? Zapišite vaše utiske dole pre nego što nastavite, mislim, ako želite.

  (Dalje)

Pičvajz

hcpunkerka | 24 Maj, 2012 23:10

pičvajz!

Njihov debi demo debil album "Sam protiv svih" možete da skinuti na ovoj lokaciji:  ovdena klikneš

 

Rispekt za momke zato što su iz nijednog drugog grada do Brusa! Ej! Zamisli da si ti iz Brusa! I ako zvuče sjebano kao da su od pre Hrista poprilično su sveži- imaju godinu dana i s obzirom da je sad maj- 5 meseci! Taaako su old school! S obzirom da ih niko ne voli i da nisu imali neke bitnije nasupe postoji mogućnost da ih zavole hipsteri. Pardon, imali su bitnije nastupe- nastupali su jednom pred komšinicom kad je bila dolazila na kafu i da- žena je pobegla! Šalu na stranu- svirali su fenomenalnih 2 puta! Hej!

Prvi put: Beše to u Aleksincu na festivalu Župstok što mi se čini kako laž zato što Župstok nije u Aleksandrovcu. Hteli su da ih biju zato što su bili mnogo gej.

 

Fotografije publike nema zato što publike nije bilo. No druga svirka je imala publike zato što su svirali i Mrka Kapa i niko drugi do DEPONIJE! Ko god svira s Deponijom je faca zato što je Deponija faca za sve nas! Druga svirka beše u Kruševcu gde su onesvestili pevača Mrke Kape zato što su bili ljubomorni jer Mrku Kapu zapravo neko voli. Reče mi basista da ubacim i to da su ih murjaci rasterali s mesta zločina čisto da se vidi kako su opasni.

Jedno vreme čak i nisu svirali zato što je gitarista razbio gitaru sekirom pa su morali da pozajeme ovo sranje Moja gitara (behringer - el toro- ko se razume zna o kakvim mukama pričam). U procesu proizvodnje su još dve pesme - Pičvajz i Fuck the NATO ali o tom potom.

Bitno je da oni imaju bend i da imaju čime da se kurče i da muvaju devojke. Sasvim slučajno prave dobre pesme! Kada odgledate bend onako kolektivno- prvi koji će vam zapasti za oko jeste basista sa čudnom krestom na glavi. On je kao neki frontmen nešto i on je tu samo da pozira pošto, jelte, basisti se nikad ne čuju i biti basista samo je izgovor da budeš u bendu.Za mene je ovaj bend definicija čistog pankeraja. Uživajte!

 

Sanjala sam jedno veče da sam panker

hcpunkerka | 23 Maj, 2012 22:13

Beše to jedan čudan san. Probudila sam se izbedačena. Sve što sam radila, sve što sam mislila bio je čist pankeraj ali osećala sam se odbačeno - bila sam sama. I onda svatih- uz zvuke Cheap Sexa na slušalicama, odma to jutro da, možda će vam zvučati čudno ali shvatila sam da imam samo jedno ćebe a legla sam sa dva. 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb