Pank (ne)kultura

Cigani

hcpunkerka | 30 Novembar, 2012 21:05

Narod koji je odvjekada bio odmetnički jer nije imao svoju državu. Ima ih svugde - ama baš svugde. Kao Jevreji osuđeni na večito lutanje i sirotinju. Da li je pojedinac za to kriv? Nedavno srela ortakinju, više ni ne ide u školu, prepustila se uličnom životu (da, to je taj ulični život koji tatini i mamini sinovi ispevavaju u svojim pesmama i kojima je zapravo sve kao po loju). Neki su hteli da se tuku zbog nje a dobri ko lebac - ma svi! A bazd? Jebote, ja više smrdim od svi nji.

...

Razmišljah i svatih da šta god nastavim da pišem izgledaće kao da serem. Jer svi vi navodno imate obraza kao i ponosa i apsolutno je vaša stvar kako ćete se prema njima odnositi. Američka studija dokazala su da su i cigani ljudi, neku čak i veći od vas i vaših predrasuda.

Cancer Bats- jebote kolko je to retardirano

hcpunkerka | 29 Novembar, 2012 20:06

Šišmiše sa rakom (mozga) sigurno znate po Bisti Bojsima to jest njihovoj "jačoj" verziji "Sabotage". Znate ono onaj spot kad jure i kindapuju neke random ljude. Da vam osvežim sećanje:

Ja ne znam šta vi mislite o njima i ne znam zapravo šta da mislim o njima. Ovaj spot sam bila videla kao mnogo mala i učinilo mi se kul. S obzirom da su nastali 2004. zaključujemo da sam i dalje mnogo mala ^^. Recimo da im muzika nije loša. Neki metalik, neki kažu sludge, metalcore, kurac, nešto. Žestoko, zar ne? No, ne znam ni jednu metaliku koja zapravo sluša, ili niko ne želi da prizna.  Okej, muzika je ok. Ali recimo da su spotovi jebeno retardirani.

I onda dolaze "tru" metalci i govore  kako oni koji slušaju Kancer Bats nisu pravi metalci  i da su pozeri (očekujem opasno pljuvanje dole u komentarima). Pitam se pitam, ko bi još slušao Cancer Buts da nemaju tako retardirane spotove? I odakle im tolko novaca za take spotove s obzirom da su mlađani?

Lajanje na zid

hcpunkerka | 21 Novembar, 2012 19:45

(Moraš da ućeš u centar sistema i uništiti ga iznutra)

Jer ga jednostavno lajanje na zid ga neće srušiti. Vaša mišljenja (ako ih imate) ih ne zanimaju. Oko njih je zid medija i zaluđene sigurnosne zaštite koji su i sami zaštićeni pancirima i praznim mozgom. Mediji možda i ne žele, možda žive za to, možda i oni imaju neku moć. Oni su žrtve sistema. SVI SMO ŽRTVE SISTEMA! Roblje novca. Ako zaista želite da uništite sistem- vodite se svojim idealim. Budite mirni, staloženi i igrajte po njegovim pravilima. Nikad ne odustajte od svog cilja ma koliko težak put do njega bio. A onda, kada dospete do nekog nivo - dovoljnog da možete da rušite -RUŠITE! Govorim za bilo koj sistem i autoritet. Svi su oni isti! Ako je autoritet onda ne treba ni pominjati, jer je isuviše logično, da je on u nekom obliku jači od vas. Ali u nekom drugom sigurno nije, zato treba ići okolnim putem. To je ako želiš svtarno da uništiš sistem. Ako ne želiš:

slušaj Prljavi Dripce i uživaju u plodovima koji su ti roditelji dali, kao što na primer ja radim.

Intervju sa Milanom B. Popovićem

hcpunkerka | 18 Novembar, 2012 09:07
VREME BRUTALNIH DOBRONAMERNIKA JE UPRAVO STIGLO!


Milan B. Popović, beogradski pesnik, novinar, publicista i kolumnista  1. Po čemu si ti bitan za širu javnost?


Ja sam u isto vreme umetnik, poeta, sa objavljenje 4 (četiri) knjige pesama za „Narodnu knjigu“ i svojim metal/rock CD-om „Vreme brutalnih dobronamernika“, ali sam i novinar, kritičar, kolumnista, publicista i prezenter rokenrol kulture, kako domaće, tako i strane. Dobronameran, naravno.


2. Šta misliš o današnjoj sceni uopšte?


Drago mi je da je scena u Srbiji i regionu veoma brojna i da ima dosta novih, mladih bendova koji aktivno rade.3. Kakav je bio osećaj kada si u rukama držao primerak svoje prve zbirke pesama?


Neopisiv. Jedan od najlepših trenutaka u mom životu.4. Šta ti radiš za današnju alternativnu scenu?


Petnaest godina unazad, pišem CD recenzije, radim intervjue i pišem izveštaje sa koncerata.5. Odakle crpiš inspiraciju?


Iz svakodnevnog života sa jedne strane, i kad me sama inspiracija dotakne, sa druge strane pera.6. Kako posmatraš svoje pesme? Kakav odnos imaš sa njima?


Kad imam inspiraciju, pišem ih veoma lako, nekad po tri, četiri odjednom. Ponosan sam. Želim da zabeležim momenat emocije.

7. Da li si se ikada bavio prozom?


Na početku umetničke karijere da, sada više ne. U poeziji se osećam najkomotnije i najlepše.

8. Kada si prvi put shvatio da voliš da pišeš?


Novinske tekstove još u srednjoj školi. Poeziju, 2005. godine kada je objavljena moja prva knjiga pesama “Molitva Tetoviranog Srca”.9. Da li ti podrška znači i koliko?


Podršku nemam, slobodan sam umetnik. Jedino me iskren utisak čitalaca zanima.10. Koju muziku slušaš kada si sam?


Guns n roses”, “Skid Row”, “Mr. Big”, “Tesla”, i slične sastave sa kraja osamdesetih i početka devedesetih. To najviše volim, ali pratim i slušam sve što se danas objavljuje jer, kao kritičar, moram biti informisan do detalja.
11. Snimljen je CD sa tekstovima tvojih pesama. Kako si to postigao?


Poslao sam bendovima knjige, oni su odabrali pesme po njihovoj volji, snimili ih u studijima, ja sam jurio i tražio donatore i CD “Vreme brutalnih dobronamernika” je objavljen. Na njemu se nalazi 18 metal i rock sastava. Na CD kompilaciji “Vreme brutalnih dobronamernika” se nalazi 18 grupa i izvođača: legendarna umetnica Slađana Milošević, „Alogia“, „Instant karma“, „Abonos“, „Art diler“, „Backbone“, „Tales of dark“, „Broken strings“, „Atlantida“, „Disparador“, „Amaranth“, „A. R. Club“, „Heaven rain“, Iskaz, „Darkshines“, „Asphalt Chant“, „Seraphim“ i „Demether“. Pri odabiru sastava vodilo se računa prvenstveno o kvalitetu, ali i o teritorijalnoj rasprostranjenosti muzičara-učesnika, tako da se na CD kompilaciji, pored nekoliko sastava iz Beograda, nalaze i umetnici iz Kragujevca, Novog Sada, Smedereva, Zrenjanina, Pančeva, Petrovca na Mlavi, Banja Luke i drugih gradova. Ovo je prvi primer u istoriji srpske diskografije uopšte da se savremena poezija i poetika, u ovolikoj meri, broju i količini, potencira i prezentuje na jednom mestu, na jednom muzičkom CD-u. Pošto sam tiraž od 1.300 primeraka već podelio, poklonio ljubiteljima tog gitarskog zvuka i moje poezije, sada ceo CD sa knjižicom i press materijalom možete skinuti/downloadovati sa mog sajta www.MolitvaTetoviranogSrca.com , koji je idejno osmislio izvrsni webmaster Goran Kostić iz Beograda, te ako vam se moj sajt svidi, kontaktirajte čoveka koji je stručnjak za IT i web sajtove.

 

                                   

12. Šta kažeš na kritike tog CD-a?


Jako su afirmativne, pozitivne. Disk sam slao poštom kritičarima sa cele ex Yu teritorije. Drago mi je zbog toga. To su pohvale i bendovima koji su učestvovali.


13. Planiraš li da uradiš još nešto tako slično?


Planiram. Novi CD i nocu knjigu. Ja sam umetnik, mene ništa ne može zaustaviti.


14. Planiraš li da izdaš još koju knjigu?

Naravno, rukopis je već gotov.


15. Imaš li još koje planove?

Samo umetničke planove.16. Šta imaš da poručiš zalutalom čitaocu?


Da ako voli poeziju, poseti moj sajt, pročita neku od pesama, ili ako voli rock i metal muziku, da je downloaduje sa mog sajta i uživa u njoj i u svom životu. Jer jedan je život, a vreme sve brže i brže prolazi. Da nesebično voli svoje najdraže, najbliže osobe. To, ta vrsta ljubavi, povezanosti i poverenja, možda je čak još snažnija od energije same umetnosti!

.

hcpunkerka | 09 Novembar, 2012 23:13

                Mogu vam slobodno i otvoreno reći da mi se ne sviđa današnji način razmišljanja! Svi gledaju svoja posla. Sa punim pravom mogu da vam kažem da pušite kurac! Pušite kurac kada se već ne trudite da budete nešto više od još jedne jebene cigle u zidu! Zato što vas ništa ne pokreće! Jebite se zato što ste ograničeni i prosti! Zato što nemate volje da osmislite sopstveni dizajn idealnog života! Žrtve sistema! Svi ste vi jedinstveni- kurac moj! Ponudila sam vam priliku za nešto drugačije: "izvolte gotovo na tanjiru, sve lepo poređano i ukrašeno, poslužite se!" i dobijala odgovore poput: "ma ko će da te posluša" ili "niko to više ne radi". Moj grad broji 75 000 stanovnika od kojih 10 slušaju pank, troje sviraju u bendu a jedan hoće da uradi nešto (ambicioznost je mana). Mislim da mi je pun kurac i vas i vaše svakodnevnice i svega! A pogotovo vaših obaveza! FAK JU!
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb