Pank (ne)kultura

Danas...

hcpunkerka | 02 Januar, 2012 11:17

....neću da vas opterećujem, vatam se za gramatiku. Mnogo ste brate ozbiljni!

Na svakom kraju je uvek...

hcpunkerka | 01 Januar, 2012 01:22

Šta je na kraju?
Na kraju neba, na kraju mora, na kraju puta?
Šta je na kraju deca bi htala da znaju?
Zato jedu, zato spavaju,
Zato rastu brže od kaputa.
 
 Sta je na kraju srede? Četvrtak.
 A sta - na kraju četvrtka? Petak.
 Na kraju svih krajeva?
 Uvek je jedan novi početak.
 
 Krajevi se potroše,
 počeci uvek traju.
 Početak - eto šta je na kraju!
 
Ja znam da je Duško Radović za vas špansko selo.

 DakleM:

Nova godina! Završetak rotacije Zemlje oko Sunca (znači vraćamo se na staro) - razlog više da se opijemo ko stoka. "Gde ćeš za Novu?" Pun je decembarski kurac tog pitanja. Razlog više da započneš razgovor. Žurka- jebozovno "zabavno" vreme i mesto to jest masa koja "luduje" i koja se "ludo provodi" i koja "uživa u životu".  Jedno pitanj- ZAŠTO? Šta je tolko zanimljivo u sedenju i gledanju kako se drugi vataju, guranje, piće, kurac, palac, dobra mačka, blam, centar panje, WC etc. Ne kapiram. ČEMU? Ja time ne želim da počnem novi krug planete Terra. Zašto, koj kurac, i slavimo upošte tako nešto? Kakve to veze ima s nama? Kada pogledamo, realno, nova godina je mogla da počne bilo kad - logika nam reče da krug nema početak i kraj. Kako mi onda preciziramo kada je početak kada početka nema? Mi samo poroslavljamo volju čika papa-Gregorija koji je odluču da to bude baš zimi i po čijem se kalendaru danas ravnjamo. Ja ne verujem u boga i ne gotivim lika koji sebe naziva bogom na zemlji iliTI papom. Inače, Nova godina MORA da se proslavi jer ako ostaneš kod kuće i spavaš- nećeš moći od galame ili će na tvojoj gajbi biti neko ko ti neće dati da spavaš ili nećeš moći da odbiješ nekog da izađete... Kako god da okreneš- dupe ti je uvek pozadi.  Ne vidim ni neki posebni smisao u kićenju jelki a o Koka Kolinom deda Mrazu ne želim na diskutujem. 

 

Evo šta Goblini oće da kažu:

Na pljosnatoj zemlji plovim morima
Hiljade duša traže utehu
Preživeti i nije neka formula
Ne verujem više svojim snovima

Ovo je kraj.

Krv i blato mešam svojim rukama
Vazduh nadrazuje mi nozdrve
Dal' je čovek postao od majmuna
Ne verujem vise svojim ocima

Ovo je kraj.

Ovo je kraj - tanka crta mesečevim menama
Ovo je kraj - crna krv teče mojim venama
Ovo je kraj - ne verujem više svojim rukama

Ovo je kraj!

Roditelji nas nisu dovoljno batinali

hcpunkerka | 29 Decembar, 2011 21:27

Gledam današnju decu i vidim drugačiji svet koji će biti kada oni porastu. "Mama, kupi mi ovo" i ona kupi " tata kupi mi ono "i on kupi; "oni imaju ono to a mi to nemamo" i oni kupe. Ne navikavši da nemaju i dobijavši sve što im prde napamet kreiraju se pohlepna deca. I VI SE PLAŠITE APOKALIPSE 2012?! Kulirajte. Antihristu tek treba da porastu zubi. Zakonom zabranjuju batinanje dece koja će sutra voditi taj zakon. I šta će biti? Med i mleko sigurno neće zato što ćemo više voleti da jedemo govna jer nam roditelji rekli šta je bolje. Bićemo glupi dovoljno da se prodamo i da slepo pratimo "velike" sile. Čast izuzecima! Biseri su retki ali ipak postoje. Roditelji, vaše dete nije bog, nemojte tako da ga tretirate jer ničim nije zaslužilo. Malo je čudno što o tome priča anarhista ali ko kaže da jesam? Prut, oklagija, varjača, metla, šamar, to mi nisu strane pojave a da mi nije toga, dal bih pisala sada ovo. Lepo kažu naši sedi: batine su iz raja izašle! Realno! Kajem se samo što me nisu batinali još jer vam onda ne bih pisala o panku (depiliram jezik svaki treći dan). U vrtićima decu oblikuju na budale, morone idiote. Pobogu! Oni su deca! Njima će i kamen biti zanimljiv i ne treba im zabava! Roten je kao mali radio na gradilištu sa njegovim ocem, nije išao u zabavište! Meni je sa pet godina najbolja drugarica bila lutka a i nisam mogla kod nje da pravim pidžama parti. Besmrtni Tom i Džeri, Duško Duguško, Patak Dača, Popaj i drugi su napokon umrli. Ratni crtaći za dečake i skoro jebački crtaći za devojčice i šta očekujete da će napraiti od vaše dece? Glupost treba izlečiti dok se još razvija, posle je kasno. Ili, eto to nisam uzela u obzir, roditelji su isuviše glupi da bih mogli vaspitati svoje dete kako valja. E ondaK smo sjebani. Ja tu ništa ne mogu.

Drekač -faca benda

hcpunkerka | 27 Decembar, 2011 22:44

"Drekač" - od srpske reči "drekavac" čije ime predstavlja mitsko biće koje je po narodu malo, dlakavo, noktasto stvorenje čija je veza sa svime ovime to da se dere. Neki drekače još i zovu vokalisti iliTI pevači. Drekači su najbitniji deo benda. Da li ste videli benda bez pevača? Da li ste videli čoveka bez face? Drekač daje onu estetiku - po njemu sudiš dal će da voliš bend ili ne. A pošto drekač nema nikakvu funkciju osim da bude lep  (čast izuzecima) desi se i da napiše tekst koji, opet, etiketiše bend. Neki takvi čak mogu da pokrenu i novi pokret npr. Roten i pank; Ian MacKeye i strejt edž.

Danas se muzika tolko razgranala da se način pevanja tolko razgranao da svako ALI BAŠ SVAKO može da peva. I više mi je stvarno muka kada čujem da neko ima talenat za pevanje pošto svako ima talenat za pevanje, pa po čemu se onda razlikuje? Retki su orginalni talenti poput Brajana Džonsona tj. preminulog Bona Skota kao i legendarnog Želea Biafre. Sve ostalo je klasika.

Drekači su obično opasni macani tako da se devojke najviše lože na njih (Džim Morison, Sid Višis, Ivan Marinković...). Postoje i drekačice poput Natalije Sheene Goblinke Lydon zbog koje ljudi znaju da imaš mnogo sranje bend i ako vi još niste imali probu i koja vas tera da je pomenete u članku. Šta će tek da radi kad počnemo da sarađujemo! Nakaza mala.

Pevičluk je odličan biznis ako nemaš pojma o muzici a hoćeš da zaradiš pare- pogledajte samo kolko solo pevača ima u svetu jer svako može da bude pevač.

Da rezimiramo: pevač je taj koji određuje kakav će bend da bude, pevač je taj koji tuca najlepše grupi devojke, pevač je taj koji stekne najveću slavu i svako može da bude pevač. Pa, ŠTA ČEKATE?

 

Punk Rock Christmas

hcpunkerka | 25 Decembar, 2011 11:23

Reče Exploited- "Fuck Religion", reče Tankard "Fuck Christmas" i reče Sex Pistols:

Its gonna to be
A punk rock christmas this year,
Even santa's gonna be
A Sex Pistol for a day
All those christmas trees swinging safety pins from their leaves

It's gonna be
A punk rock christmas this year

Farah Fawcett will change her hairstyle for a day,
The Queen will sing
Anarchy In The UK
and old Mick Jagger will adopt
A strangler's swagger
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah, yeah baby

Rick Wakeman will take up the electric guitar, ha
And Johnny Ramone will get a sled for a car,
There's a group called The Damned, they say
Who play the four wise men in a play, in a play, IN A PLAY!!

It's gonna be, haha
A punk rock christmas this year
Even santa's gonna be
A Sex Pistol for a day
All those christmas trees swinging safety pins from their leaves

It's gonna be
A punk rock christmas this year

(Santa) What do you want for christmas,
Little boy?
(Boy) I want a Damned LP
With Eddie & The Hot Rods on the back,
I want a colour TV so I can kick it in
I want an Ace guitar,
And a subscription to Punk Magazine
(Santa) What else do you you want for christmas,
Little boy?
(Boy) I want two copies of God Save The Queen
With a picture sleeve
(Santa) With a picture sleeve?
(Boy) YEAH, WITH A PICTURE SLEEVE!
(Santa) If you're a good little boy
Your wish will come true
(Boy) YEAH, WELL IT BLOODY WELL BETTER!

We're gonna give ya
A punk rock christmas this year
And I'm gonna give you
A nice sweater all ripped to shreds,
Get mum and dad chic
Get some safety pins for their cheeks
It gonna be
A punk rock christmas this year

 Božić se adaptirao!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb