Pank (ne)kultura

Lupanje glavom o zid, krađa i kvazi umetnici

hcpunkerka | 05 Decembar, 2011 20:56

.... Okej, kapiram, nemaš leba da jedeš, uništila te je država- dozvoljeno ti je da uništavaš i ti nju time što obijaš trafike, siluješ mlade ministarke i uopšte (ako si tolka nakaza) postojiš u javnosti i šetaš ulicama (da, i time se po državi uništava država -.-)... Govorim o bedi, sirotinji, deci bez perspektive. Ali, šta da kažem o ljudima koji imaju mogućnost, sposobnost, uslove, uloške etc. Ti nakazo što čitaš ovo, tebi se obraćam. Vičeš kako nemaš pare, kako je teško a ni prstom da mrdneš da nešto promeniš. OĆEŠ BOLJI ŽIVOT? ZASLUŽI GA! Bog je odavno digo ruke od posla da nam daje leba i vino za DŽ, video je da nema profit. Zar ti nije draže da jedeš leba koji si sam umesio, barem znaš šta si pipao dok si ga mesio. Krađa nikako nije način, pogotovo ne kraća poštenih ljudi; au, zajebala sam se, ne postoji više pošteni ljudi, novac ih je pojeo i israo današnji svet. Ali da prekinem da serem sa ovom motivacionom spikom. Na kurac mi užasno idu oni kvazi umetnici. Pičke paćemičke! Toliko su ufazonirani da ponekad čak i pokušaju da stvore nešto svoje, ali naravno, to ne pokazuju jer je isuviše njihovo da bih smelo da se pokaže. Krađa ideja je najveći moralni kriminal koji bih treblo kazniti savešću ali kako je umetnički svet nešto kao "kurac na njega" takvi nejčešće završavaju u galerijama, sa knjigama i time. Retko koji imamo oko da razlikujemo umetnost od kiča. Stvarno ne znam ko mi više ide na kurac: savremeni umetnici ili oni što mi kradu ideje, besramno kažu da je to njihovo i dobiju sve pohvale dok sam ja ceo dan buljila u prazan papira sa olovkom u ruci kidajući poslednji atom sive mase da bih konstruisala ideju.

 Da, znam, i ja se pitam, kakve sve ovo veze ima sa pankom.

Recenzija Mortal Kombatove svirke

hcpunkerka | 04 Decembar, 2011 16:32

I kada se zvršilo štimovanje i montiranje kao predgrupa je svirao neki mrtvi/crni metal bend iz okoline. Ne znam kako se zovu i stvarno mi je žao zbog toga. Tačno se vidi ko sluša metalik! I posle dve-tri-četri-pet pesmica ostavili su nas. "Zahvaljujemo se Mortal Kombatu što nam je izašao u susret i dopustio da nam da im sviramo kao predgrupa" - da,da, znam, i ja se pitam kao sam uspela da zapamtim šta je pevač rekao. Nakon male pauze- onih pozorišnih 10 minuta koji se čeka da bih publika popizdela, čika Pevač je tražio mu se pojača mikrofon. Na svaku njegovu reč publika je vrištala, svi ih prosto obožavaju, Isuse, našli su ti zamenu! "Da počnemo?" pita čika Pevač čika Gitaristu koji je već odsvirao prvi rif SMRTONOSNE ŠORKE! A čime bih drugim počeli svirku?! ŠUTKE! ŠUTKE! ŠUTKE! To nije normalno! Tako mali prostor- za 20-ak ljudova i ljudoždera popunilo je 50-ak/60-ak ljudoždera (ljudovi su otišli da gledaju kako peva Dejan Cukić u nekom tamo kafiću). Bili su tu opše pozante himne i hitovi: PMS, Evrovizija, Sex i Grad, Nemoj Biti Emo. Druga pesma po redu bila je Pauk Čovek... Bilo je šutki na svakoj pesmi. Benditi iz MK stalno menjaju rifove tako da pesmu možeš da prepoznaš jedino po tekstu- a što da ne? Inače, svi su znali tekst svake pesme- pogotovo na Evroviziji. Znojava tela na sve strane, pivo je letelo naokolo. Kada sam odlazila čula sam da je neko Posto Metalac. Trebali su da stave upozornje na vratima: ODAVDE SE NE IZLAZI ŽIV. 

Vidi mene! Ja sam roker!

hcpunkerka | 03 Decembar, 2011 11:20

VIDI MENE! JA SAM ROKER! dve proste rečenice koju koriste dečaci kada ima dlačice dostignu pola centimetra i devojčice dva meseca pred menstrualni ciklus i to ako im roditelji nisu gore navedeni. Ako im roditelji jesu gore navedeni oni su oni predviđeni od samog fetusa na rokenrol i već im kupuju gitaru. Takva deca do svoje 6 znaju sve albume def leoparda i sve lirikse led cepelina. Nasuprot njima mi- deca oštećena u razvoju, bez pravog roditeljskog staranja moramo sama da istražujemo i da kopamo kroz život. Ona deca koja nisu spremna za kopanje kroz život često ostaju na onome uz šta su ih pravili - narodnjacima. Surovo ali istinito. Deca koja viču "vidi mene! ja sam roker!" su ponosna što su rokeri, pobogu! Logično je! Pa ko je još u njihovim godinama odabrao svoj pravac! Svi ostali su ostali da slušaju ono štoim se pusti! Pobedili su od prve bubuljice pa neki čak i ranije! Otrigli su se sistemu tako mladi! Naravno, niko se nije naučen rodio tako da naši prvi omiljeni rok bendovi i jedini koje znamo bivaju Metalika, Grin Dej, Evril Lavindž i ostali komercijalni bendovi  koji se pojavljuju u dečijim fensi časopisima tipa BRAVO i OK (poslušajte pesmicu od Đubriva - OK je OK). I sve to nije pogrešno donde tok ne odustaneš da kopaš i sam biraš ono što ti se sviđa. Ali opet!Kad ti mali rokeri porastu, postanu hardokorvci, pankeri, treš metalci, old skul rokeri, repokorovci, blekeri, bluzeri etc. zaborave da su i oni bili mali okrenu se malim rokerima, dignu nos, uperu prst i kažu NEMAŠ POJMA! Kako je to doooobar osećaj! Do juče je i tebi tako govorio, sad ti tako radiš. To je dobro jer će tu decu motivisati da kopaju tolko dubogo da otkriju nemački, lokalni, andergraund bend:

Mali: el si ikada čuo za Surf Nazis Must Die?

Veliki: ne

Mali: NEMAŠ POJMA!

Prvi članak, zatim ide koleno pa karlica

hcpunkerka | 02 Decembar, 2011 20:27

Ovo je definitivno moj prvi članak. Danas sam saznala šta su blogovi i šta njivam može da se postigne. Pokrećem ovu kolumnu u ime palih ratnika.... u stvari, šta serem! Niko nije pao! PANK NIJE MRTAV! To kažem onim debilima koji me gledaju u oči i kažu PANK JE MRTAV... I opet serem- niko se ne bih usudio da kaže da je mrtav, niko nije tolki debil! Uredu je bilo onih godina drugog talasa kada smo bljesnuli i rekli PUNK IS NOT DEAD! in youre face! i tada je imalo smisla. Sada ga jednostavno nema i zato je smislenije reći PUNK CAN NOT DIE! - adapriraće se, mutiraće, evoluiraće ali će barem neki DŽN DŽN zvuk, tinejdžerski bunt, pogrešan stav pa čak i stjl ostati od njega. Ja sam jedan primer adaptiranog panka. Šta da radim kad mi se roditelji nisu jebali na vreme! :) (Dalje)

Čestitamo!

hcpunkerka | 02 Decembar, 2011 20:12

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.
«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb