Pank (ne)kultura

Bezlična masa koja ide iz krajnosti u krajnost

hcpunkerka | 22 Decembar, 2011 22:27

Pogledah u ekran pa u tastaturu, pankerko, o čemu danas pisati? NI O ČEMU! Sve jedno će to nekom biti proseravanje. Neću više ni da se reklamiram. Jebe mi se kolko će nih pročitati ovo što napisaH! Nije bitan kvantitet, bitan je kvalitet. Uh! Ja pišem, vi čitate- trebalo bih da vam bude zanimljivo. Evo, ispričaću vam jedan vic:

Bila dva čoveka i jevrej...

Neznam za vas ali Hitler se kidao! Nemačka iznad svih! Italia Uber Alles! California Uber Alles! Naprosto obožavam Dead Kennedyse. Blog se zove Pank (ne)kultura. O čemu da pišem, majku mu! Jedino mogu da vam pišem biografije bendova. Gugle/Vikipedija -> kopij -> blog.rs -> pejst i svršen poso! Meni lako, vama lepo ali to se zove nekvalitet jer to nije prosipanje mozga! Volim vas ja sve ma kolko vas pljuvala i ne znam zašto pišem u množini kad ti sam sediš ispred kompijtera. Mnogo se trudim oko ovoga (mada nikad dovoljno) i zato se ljutim kad me kitikujete. Ovaj članak možete slobodno da  pljujete jer priznajem da sam sranje (u ovom članku). Savremeni umetnici napisali ovako nešto i sebe nazvali umetnicima a ovakvo delo remek delom. Eh moja umetnosti - nekvalitet ti je ime postalo. Evo još jedne fore:

Pita šporet šporeta: a na šta se ti ložiš?

Sutra ću vam, pardon, ću ti smisliti nešto zanimljivo, danas jednostavno, posvećenost mi je na minus nula a i dala sam otkaz onom debilu što sve ovo piše. Verovatno ću nakog nekog vremena i izbrisati ovaj članak.

In your face!

hcpunkerka | 21 Decembar, 2011 23:02

Ja sam ameba koju oblikuje ono što je okružuje. Dakle, ja sam produkt ono što sam pročitala, čula i videla. Dalje, ja sam ameba koja se adaptira(Gago, pošto znam da ćeš ovo da čitaš, evo ti objašnjena zašto sam rekla da sam produkt onoga što sam pročitala). Gvožđe se kuje dok je vruće. Dete je kao vreo vosak. Prostije rečeno GDE SI- TAKAV SI i sve što sam ja, to ste i vi. I na vas je neko ili nešto uticalo, ne sekirajte se, niste vi čisti. Šta je čovek? Bezlična masa kojoj lik daju uticaji iz okoline. Ako kažete da nisam upravu onda razmišljate svojom glavom ili su vas na fakultetu učili drugačije. U školi nas teraju da slepo verujemo u teorije koje je neko drugi postavio i koje možda nisu tačne. Veliki matematičari su čak bili ispisivani iz škole zato što su imale drugačije teorije koje mi sada učimo(Venov dijagram, kordinatni sistem itd.) Znači razmišljali su svojom glavom. "Punk means thinking for yourself" - reče Jello u jednoj pesmi koju zovu Nazi Punks Fuck Off. "Punk means freedom" - reče grandžer Kurt koji se ubio. I kome da verujem?! Priča tolko diverzovana da me dovodi do pitanja: Šta je koj kurac pank? Ponekad se zbog tolkih izjava i ja upitam, jesam li ja pank? Ovaj blog nema veze sa pankom (eto kritičari na šta ste me naveli da izjavim). Kritičari tolko strogi da mi se čini da misle da su bogovi. Kao da oni nikad nisu grešili. Niko nije savršen. Pusa za sve moje stroge kritičare sa napomenom da oni u mojim godinama nisu ni znali ko su Mrtvi Kenedijzi i baš da ih vidim kako bih oni prosuli mozak nad tastaturom u nadi da će ispasti nešto zanimljivo (svaki dan!)

Moje iNMpresije metalik časopisa Metal HAMMER broj 11 i još po nešto o metalu

hcpunkerka | 20 Decembar, 2011 20:35

Kupujem metalik časopise zato što se pankerski časopisi ne kupuju i zovu se fanzini. DakleM Metalni Čekić na čijoj se naslovnici nalaze neka napuderisna lepojka, Kanibal Korps i Bulet For Maj Valentajn- drim tim, o da! Prvih nekoliko stranica novosti, koncerti, kurac, palac i op- sitnim slovima u ćošku dole piše: Ritam Nereda izdao novi album. Ritam Nereda- bend koji je reko da neće novac- taj tamni sjaj, bend koji je sasvim slučajno dao intervju za BRAVO(u kome je rekao da ne treba da se bavimo muzikom ako hoćemo novac), bend koji jebozovno mnogo traži para za kartu za koncert i bend koji ne znam kako, slušaju deca pored Aleksandre Kovač i Flamingosa. No, listam dalje i vuala! - mačka sa naslovnice- bend joj se zove LACUNA COIL. Njena slika preko cele strane a u pozadini stoje četvorica kosmatih i jedan čirokanac skoro nevidljivo mutni; na toj slici velikim slovima stoji citat "volim da budem ženstvena, želim da izgledam seksi" - to je baš metalik zar ne? Blek Sabat je baš na to mislio kada je pravio pesmu Blek Sabat. Kontrast tome, oduševio me je intervju sa Kanibal Korpsom. Majku mu! Jesu popularni ali nisu prodane duše kao većina. Tu su i par prostera- Crvene Vruće Čili Papričice i Satirikon, nešto reklama i opala! Tim Armstrong - gitarista grupe Rancid (melodični pank bend- vučeDU na pop) i njegova životna priča. Govori o svom ćaletu alkoholičaru i kako je on povukao od njega. Živeo je u siromaštvu i u muzici je video način da se obogati! Jebem mu ja mater! Našao je pravac od koga će da hrani familiju! Felix, Bosanci, Demovi i emos koji je propustio rođenje svog deteta zbog važnog fotosešna - Metak Za Moju Dragu- baš su metaličasti, zar ne? .... Recenzije, recenzije, filmovi, knjige- autobiografija telohranitelja i autobiografija novosadskog panka. Na zadnjoj korici- proster grupe Dole (Down)- soutern metalik.

Kada bih sva ova imena zamenila imenima filmskih zvezda, pop diva, manekenka i ostalih kulturnih neprijatelja sve bi to bio isti prljav veš. Biti popularan je daleko od biti kvalitetan i biti svoj jer ne može većini da se svidi to što ti radiš ako ne bude dekorisana nečim što narod voli. Metal je super stvar, Metalika je moj dobar drug ali metal je rođen bez stavova, političkih opredeljenja i uopšte ograničenja što mu je dalo mogućnost da se širi, razmnožava, diverzuje. Pojavio se kao nešto novo- dukokosi kao hipici, crni međ svim šarenilom sa krstačama na prsima. Tomi Iomi sa povređenim prstom i tada najtežim zvukom i Ozi Ozburn sa ne tako fantastičnim glasovnim mogućnostima. Danas se to tolko razmnožilo i otišlo u tolko pravaca da da bih sebe mogao da nazivaš metalcem moraš da znaš mnogo ali baš mnogo (preporučujem knjigu Iana Christa - Sound Of the Beast za početnike). Metalac se ne postaje preko noći i sve donde dokle u ruci imaš časopis poput Metal Hamera ti ćeš biti Metalika- osoba koja se loži na metal a ne zna ništa o njemu (posetite grupu na gejbuku- "metalci operite kosu").

Tolko o panku za danas :) 

Usrana Bajka

hcpunkerka | 19 Decembar, 2011 17:19

DakleM, bio jednom Glavni Lik Usrana Bajke, drugari su ga zvali GLUB. Bio je polubrat Glopa- majka im je kurva. Glub je obožavao da ide na svirke. Mnogo je gotivio Petrovački bend UPS! i upravo se vraćao sa njihove svirke. Živeo je u Ulici Slobodana Slobe Miloševića baš pored groblja. Vodovod Ovog Grada je bankrotirao baš kada su stigli do pola ulice tako da je na tom mestu ogromna bara- stanovnici groblja su je zvali Vratarsko Jezero. Glub je bio mloogo lud to veče, nije znao gde je. Nije znao gde ide, gde živi, šta radi, kako hoda. Sapleo se i upao je u Vratarsko Jezero. Ustao je sav mokar i kaljav ali bio je dan i to sunčan i topao. Kako je bio lood nije ni obraćao pažnju te je nastavio kao Tasmanijski Đavo da tumara po Ulici Slobe Slobode u nadi da će pogoditi svoju kuću. I tako tumarajući naleti na neku staricu. Pitao ju je da li ona zna gde on živi i ona ga je povela. Uvela ga je u neku staru i ogromnu kuću i rekla mu je kako je ona Njegova Sestra. Kuća je bila rozNe i u njoj su bile mnoge polugole devojke. Pomislio je: "U jebote! Ja živim u haremu!" Sve devojke su skočile na njega i počelo je orgianje. Prvi dan, drugi dan, treći dan - postao je gladan. Kada je upitao dal ima nešto da se jede sve devojke su se razbežale. Glub je bio izedačen te je otišao da traži kuhinju. Posle dva dana hodanja naišao je na nešto što bih mogla da se nazove kuhinja-najviše je mirisalo- na vratima je pisalo WC. Kada je otvorio vrata, imao je šta da vidi- bio je to koncert Mileta Kitića. Pomislio je:"NE! Radije ću da umrem od gladi." Seo je pored vrata i čekao da Crni Kosač dođe po njega i odvede ga na onaj svet. Ono što Glub nije znao je to da je Crni Kosač dobio otkaz jer se Vila Zubić bolje pokazala u tom poslu. Kada ju je video rekao joj je: "Ne, netreba mi novac, umirem od gladi". Ona se savila i popušila mu karu. Glob je odmah potom umro. Na Onom Svetu imao svega- od novca do ljubavi.

Poruka: nemojte da se drogirate jer ako vi uskočite u baru, okvasićete se i ništa više.

Još jedan bezvezni članak

hcpunkerka | 18 Decembar, 2011 20:14

Ovo i onako niko ne čita tako da slobodno mogu da kažem da sam lezbejka. Čujte svi! JA SAM LEZBEJKA! Volim žene. Kurac mi se gadi. I da! Ne slušam pank, samo hoću da uništim tu kulturu lažnim stavovima. Inače obožavam Cecu i JK! Mrzim, ali mrzim metalce! Mnogo su napaljeni. Obožavam roze boju i ne mogu da živim bez rijalitija. Jedem meso, ponekad čak i živo.

Ustvari, ložim vas. Doduše, tolko očajno lažem da sumljam da je iko poverovao u sve to. Što dokazuje da ću uvek biti surovo iskrena više nego slatko lažljiva. Živela surova iskrenost! Poslužila sam se reklamom kako bih privukla čitaoce - kako očajno od strane mene. Patetika! To rade samo pop zvezde. Pa dal bi teta Gaga bila tolko popularna da se ne oblači koko se oblači.

Zadnja teza. Hvala svima koji me prate u nadi da ću da napišem nešto zanimljivo. Za sve one koje sam smorila- "dosadno je ono što ne razumeš" :)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb