Pank (ne)kultura

Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!

hcpunkerka | 10 Jun, 2012 00:14

Bi bi bi bi kva kva kva kva kakada kakada kakada kakada! Šumdi dumdi raga daga bum! TRAS! Pljas! Auuuuuuuuuuuu! Baram baram baram baram baram baram baram baraaaaam- ragadagam! Skviiiii! Bla bla bla bla   bla bla bla bla! Džn Džn Džn Džn! Tu pas tu pas tu pas tu pas! Ou jeaaaa! Ampammpampam! Dan dan dan dan! Lala la lala la lala la lala la! Taaau tanana nana nana na na na aaaaaaaaaaaaaa! Brm brm! Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrm! Bing! Pa! Pa! BUUUUM! Ding ging! Ding dong! Ping pong! Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz! Tanana nana nana, tanana tupas tupas! Brl brl brl brl! Maju! U! Glin glin! Cing cing! Fi faj fou fu! Ha!   Ššššššššššššššššššššššš! Bandn bandn! Eo eo! Eo eo! Ana nana nanan nanan nanan nanan nanan nana! Pam pam pam pam pam pam! Tn tn tn, tn tn tn tn trn trn! Bam bam bam bam! Ta nan! Trm trem! Uuuuu uu  u u u uuuu! Klan klan pram tram sram! Den den!Tinu ninu ninu ninu ninu ninu ninun ninu! Džn! Džn!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Koje sve vrste muzike prepoznajete? 

                    :D 

 

 

I šta sad?

hcpunkerka | 05 Jun, 2012 10:14

Htela sam sinoć nešto da kažem pa zam zaboravila jer sam zaspala. Čula sam da sam klovan. Pozdrav za Smederevce! Biti klovan je veoma zabavan posao s obzirom da mećeš osmehe na lice. Šta ti kažeš čika Bangl?

 

 Kako stoje stvari- ja sam akcija, vi reakcija. Nemam ciljnu grupu te me različite tumačite. Malđi me obožavaju!

 

 Evo postojim već pola godine. Ja pišem- vi čitate- na to se sve ovo svodi. Prosek pročitanih člankova preko linkova je 145 što i nije baš malo s obzirom da vodim blog. Istina da nema veze sa pankom kojim se naziva ali ko bi uopšte čitao "Emin blog" ili koješta. I šta da pišem o panku kad ni sama ne znam ništa ko mutava ploplovka! Ne vidim razloga za padanje samopouzdanja. Ako se ne voliš, niko drugi neće moći da te voli. Evo šta Loši Mozgovi imaju da kažu i ja zajedno sa njima:

Ps. Obećavam: ovo je poslednji članak o meni Laughing

 

 

Punk Style? Warning!

hcpunkerka | 03 Jun, 2012 20:45

Ljudi često dolaze u dilemu šta je uopšte pank stil. Pank moda ne dolazi iz modnih budika, časopisa i pista već sa buvljaka, polovnih roba, babinih ormara i kontejnira.

NO!

Ovo nije pank moda! NO! Ma kolko god pisalo da jeste- nije! Deco- nemoj da se varate! Zato što pank odeća nije uniforma koju nose svi pankeri već odeća koja prkosi proseku i odeća za koju treba imati muda da obučeš u javnosti. Stil zahteva kreativnost i ne treba se kopirati iz časpoisa samo zato što tako piše! Veći bi panker bio da pokupiš majcu iz kontejnera nego da kupiš starke sa šljokicama. Što tiče martinki -one su dobre samo za šutke ali prkose ideologiji o radničkoj klasi zato što su jebeno skupe samo iz razloga zato što su tolko populanre.  I da se razumemo ova govna nisu pank:

Jebeni emosi!No!

NO! NO! NO! To su jebena razmažene nakaze koje misle da im je najteže na svetu jer imaju previše para jer su im roditelji poklanjali sve što žele! Njihova odeća je jebeno skupa i njihova frizura je dupla skuplja od mog celog ormara! Pravi pankeri nikad nisu čuli za reč kupanje i po tome nam je kosurda vazdan masna! (U duhu čuvanje vode- spasavanje planete Laughing).  Pank stil zahteva kreativnost i muda! Ali ako baš hoćete uniformu koja jeste pank ali nije u duhu panka evo vam kako:

1. Kosa: Obično  su to irokez frizure ili spajkovi ofarbani ničim drugim do farbom za automobile ili specijalnim farbama za kosu ali njima rade samo pozeri. Diže se tako što se natapira i isprska lakom za kosu. Ja barem znam za taj način.

2. Faca: To bi kao trebalo da bude prepuno pirsingza a pošto se za to nema muda niti paralice ostaje klin. Ribe crtaju crnilo oko očiju kao i sve ostale ribe zato što jebeno dobro izgleda.

3. Nakit: Roten je svojevremeno probušio uvo zihernadlom te otuda ideja zihernadle kao nakita. Pokojni Sid je nosio lanac prikačen katancem oko vrata te otuda i ta moda. Lance na lonama je takođe furao Sid da bi izgledao opasan a inače je bio pičkica i retko kad se potukao. Pank nakit i jeste u suštini "sam se snađi" fazon kao i sve ostalo.

4. Maje: obavezno moraju da budaju pocepane i sa nekim bendom. Džepere pankeri pozeri ne furaju ali i oni su uglavnom bili pocepani ne zato što je to bunt već zato što se nema para. Kolko samo košta kožnjak, a tek nitne! Tru pankerica obično fura teksas jaše probušene ekserima, zihernadlama, sa bekpečevima, izžvrljani markerima i tako svime time. Znam da se Roten na jednoj fensi arisokratckoj žurci pojavio s kožnjakom bez jednog rukava. Inače- svu odeću koju su  Seksi Pištolji imali potiče iz prodavnice seksi-sado-mazohističke odeće koju je držao njihov menadžer i koja se zvala "SEX". 

5. Lone: Stogo u uniformi moraju da stoje karirane lone (po mogućnosti s rajfešlusima). Kajš sa nitnama je neizbežan. Što se tiče ženskaća- u obavezi su pocepani unihop ili mrežaste čarape, karirano suknjiče.

6. Martinke: one su pogodne za šutke ali koštaju đavo i po i prkose pank  ideologiji  zato što su skupe. starke mnogo više liče i mnogo su kul i matore.

 Da rezimiramo: suština pank stila je obući se buntovnički, u inat i veoma jeftino i kreativno a ne pljuvati pare na preskupe nove martinke, gotove kožne jakne sa nitnama etc. zato što para nema! Jebena radnička klasa! Šta bi sa tim? I da! Ko može da izbroji kolko sam puta u ovom članku napisala pank? :D

Ps. moram da priznam da mnogo serem i da to nema veze sa probavom Laughing

Biti ružan, pametan i mlad

hcpunkerka | 02 Jun, 2012 21:32

Biti crnac, hendikepiran ili panker - uvek će vas pratiti pogledi i predrasude. Na početku odma da napomenem da je ovaj članak čisto moje kurčenje. Danas sam izgledala evo baš ovako:

Ete kako izgleda autorka ovog bloga! Misterija otkrivena!

što i nije nešto i bila je neka matura moje sestre i tako nešto i tolka sređena deca- obučena u plate oba roditelja i familija i ja. I slikali smo se. I otpratila sam ih do varoši i tamo me startovali neki klinci dozivajući moje ime (odakle ga znaju- nemam pojma!) i stali da se slikaju samnom i ubrzo došlo resto klinčurije i osteila sam se ko rok zvezda xD

No, nebitno! To se dešava i crncima. Imam muda da izađem takva na ulicu čisto da dokažem da pank nije mrtav. Iskreno (kao i uvek) nije mi stalo tolko do pažnje kolko da se razlikujem od prokletog proseka običnih devojki disciplinovanih i ograničenih misli. Što reče pokojni čika Kurt "Punk means freedom".  A FIL SO FRIIIIIII!!!

Link

hcpunkerka | 01 Jun, 2012 16:06

http://punkrockdl.blogspot.com/
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb