Pank (ne)kultura

Fukseraj, fenseraj i hipici

hcpunkerka | 10 Decembar, 2011 23:58

"Kučko, zašto si mi skinula dečka?

- Pa vozi auto!

- Pa i tvoj vozi motor.

- Kako da se vozim - zima je"

Omiljeni citat naše dece jer majke neznaju da im čitaju Ršuma i čika Zmaja. Provali kad sam videla da učiteljica igra sa decom uz "ajm seksi end aj nou it"! KUDA VODI OVAJ SVET?! Sigurna sam da su isto pitanje postavila gospoda iz NovogJorka kada su videli hipike ali to je druga stvar mada su HIPICI KRIVI ZA SVE ali baš sve! Oni su krivi za metal muziku, bez njih ne bi bilo ni Hard Roka ni rok zvezda ni tehno muzike, ni toliko droge u mladeži, ni kriminala bosn droge, ni ubistva bosn droge, ni seksa pre braka, nebih bilo ovoliko dece, ne bih bilo grandža ma NE BIH BILO NIČEGA BEZ HIPIKA. Današnji svet ne bih bio ovakav kakav je. Znači hipici su krivi što nam se deca jebu pre braka ali ko je kriv za to što nam deca preškolskog uzrasta umesto da se igraju u blatu, igraju oko šipke? Ko je kriv za to što umesto Branka Kockice slušaju MC Stojana? Kako će deca da naću svoj put ako ih od malih nogu usmeravamo ka prostituciji? Kako će oni da zajebu sistem? Da li da krivimo genetsku modifikaciju hrane? Da li je moguće da postavljam još jedno pitanje i ako znam da niko neće da odgovori?

Naci pankeri i ćeloglavci

hcpunkerka | 09 Decembar, 2011 22:40

"Ako stvarno voliš svastiku tolko- idi priključi se klanu kao tvoji roditelji, a ako nisi drugačiji od roditelja oko čega se buniš? Ti se uklapaš." Reče čika Jello na koncertu u Teksasu 1982. pre nego što je počeo da siluje MC pesme čiji tekst MORA da kopiram:

Punk ain't no religious cult
Punk means thinking for yourself
You ain't hardcore cos you spike your hair
When a jock still lives inside your head

If you've come to fight, get outa here
You ain't no better than the bouncers
We ain't trying to be police
When you ape the cops it ain't anarchy

Ten guys jump one, what a man
You fight each other, the police state wins
Stab your backs when you trash our halls
Trash a bank if you've got real balls

You still think swastikas look cool
The real nazis run your schools
They're coaches, businessmen and cops
In a real fourth reich you'll be the first to go

You'll be the first to go
Unless you think

Ko ne zna engleski- nek se ubije. Za one neupućune - Dead Kennedys ( Mrtvi Kenedijzi). Sve što je rekao čika Žele je upravu- SKROZ! Ne kapiram te naciste, pogotovo one domaće. Čika Ilter je prezirao Jevreje, Cige i Serbe. Ti slediš onog ko je prezirao tvoje poreklo! TRULERAJ! Konekšn između naci pankera i ćeloglavca je što mrze crnje i vole svastiku oba dvoje su truli bosn toga.  I ne kapiram današnje ćeloglavce- uredu je što su oni tih 60-ih bili besni na čokoladaste što su im otimali posao iz rudnika ali zbog čega se ti ljutiš?! Pa ti nisi ni školu završio! Da ne pričam o nasilju! Čemu?  Zašto? Idi bre na njivu i iživljavaj se nad senom! Ako želiš autoritet- nemoj da ga postižeš na najlakši način. Ako baš želiš da budeš frik za nečim idi gledaj u sunce ili tako nešto. Ako toliko voliš svoju državu zašto se onda suprotstavljaš policiji? Taj tvoj naci stav je totalno pogrešan- mnogo si jeo govna kad si bio mali. NAZI PUNKS FUCK OFF! SKINHEADS- YOU TOO!!! 

Turbo-folk

hcpunkerka | 08 Decembar, 2011 21:54

Pa šta reći o njima? Samo reči hvale- ništa više! Predivne pevačice predivnih glasova- uzori naše dece. Više mi je smor da ih pljujem. Nema svrhe. Svi zanmo kakav tip ljudi sluša takvu vrstu dreke. Zašto se onda time opterećujemo? Deca u Africi umiru od gladi a mi se ovde opterećujemo time ko se ovog puta jebao s kim! Pa, ako se o tome sekiramo- postajemo deo njih. Ako ne možeš da ih pobediš - pridruži im se. Zašto da se predajemo bez borbe? "FOLK znači narod. TURBO je unutrašnje sagorevanje kod motora. TURBO FOLK znači gorenje naroda" Nisam baš tačno citirala kuma turbo folka Ramba Amadeusa ali sam potrefila poentu. Slušajte deco, čika Rambo je upravu. Bila sam oduševljena kada sam na polici naišla na čaj od folka (između kamilice i nane) - još samo nam je on falio pored čaja od maka našeg Satana Panonskog. Na kraju krajeva (beskrajnog kraja beskraja gde se završava beskrajni kraj krajnosti...) da nema turbo folka- pa koga bih smo pljuvali?! Neko bih morao da bude debil u ovom našem debilskom društvu! Ne zanam za vas ali meni se nebih svidelo da tamo neki seljober pušta Dorse na svadbi ili da piči Blek Sabat dok nam nalakoholisani dedovi vataju bezmoždane, napaljene unuke pod nekim šatorom! Zamislite samo vrtiguze u diskotekama uz Ekslpoited ili ne daj bože Slejer! Zaključak: folk je u redu donde tolke zna gde mu je mesto i donde dok se ne meša ama baš ni sa čim. To se zove razumno razmišljanje! To se zove HOMO SAPIENS! Sve je uredu donde dok smo dva sveta. A za to što su popularniji od nas možemo samo da im pljunemo pod prozor. Što reče Marčelo - "ako je rokenrol mrtav- pričamo o samoubistvu".

PS. ovo članak posvećujem rebel84 koji/a me je saterao/la u ćošak.

Roten i teorija nastanka pank roka

hcpunkerka | 07 Decembar, 2011 21:40

ROTEN- otac pank roka- barem tako kaže u autobiografiji. E, ovo mora da citiram:

"Smešno. Nedavno sam čitao o nekom disko-čovi iz Engleske čija je teorija da je pank zapravo nastao u diskotekama. On piše da je u Ilfordu postojao klub po imenu Lejsi Lejdi, i da se seća kako je tamo viđao pankere koji su igrali na sve disko ploče. Dobro se toga seća. Džoni Roten je sve ukrao od njih! Ha! Ti pankeri smo slučajno bili ja i moji pajtaši: Sid, Vobl, Džon Grej, Dejv Krou, Toni Persel - prava divlja horda. U Lejsi Lejdi odlazili smo svakog vikenda jer je u blizini živeo jedan naš poznanik."

Isto kao i o nastanku sveta, postoje i razne teorije o nastanku ove predivne SUBkulture. Šta Ramonsi! Oni su bili samo još jedni američki debili koji ne mogu sami ni dupe da obrišu a kamoli da smisle neki svoj imidž! Za sve je kriv čika Džoni Roten. Pre njegovog dolaska u bend- Seksi Pištolji su hteli da budu duplikat grupe d Whu. Postoje razne teorije o nastanku panka. Neka vernici veruju u ono što im se kaže- ja ću verovati u ono što verujem.

 

Izađi pičko ako smeš!

hcpunkerka | 06 Decembar, 2011 20:29

A kako smo mi to stekli utisak da je pank mrtav? Pa ne viđamo više pankere po ulicama ili nam se samo tako čini. Oni prokleti avangardni dizajneri pokrali nam sve fore! Pocepan teksas, zhenadle, bedževi, martinke pa čak i čiroki frizure, sve je to postalo trendi. Na kranevalu sam nosila neki pokušaj mohikane u rozNe boji, deca su se ubijala da bi se slikala samnom. Čitave porodice na fotku samnom za porodični album. Ma daaaj! Prilazile mi fenserke, kažu "lep ti friz, kako si je pravila?"; otupeo mi je jezik pričajući! Šta je? Ceo grad hoće mohikanku?! Zašto im ne pokažemo šta je šta i vratimo naše obeležje nazad?! "Nekad ste ih gledali ko medijsku atrakciju, čuvajte se ti će vam dići revoluciju" (Goblini). Šta se kriješ? Pa ti si ta medijska atrakcija! Šta da radimo sa rečenicom turističkog vodiča: " a sa vaše leve strane vidite grupu pankera, kreativnih pobunjenika i ljubitelje sEx PiStOlSa"?! Šta će turisti pomisliti o našem turizmu! Ako hoćeš da drugačije razmišlja i sediš u ćošku onda ,molim te, nemoj sebe da nazivaš pankerom. Ako se ja avangardno obučem i izađem na ulicu, smatraće me frikom, ludačom, mentalno obolelom, ali ako ti i ja ( i onaj treći) izađemo avangarno obučeni oni će povikati PANK JE ŽIV! SPASAVAJ SE KO MOŽE! Hajde da pokažemo da: PUNK IS NOT DEAD, HE IS JUST RESTING!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb