Pank (ne)kultura

Intervju sa Milanom B. Popovićem

hcpunkerka | 18 Novembar, 2012 09:07
VREME BRUTALNIH DOBRONAMERNIKA JE UPRAVO STIGLO!


Milan B. Popović, beogradski pesnik, novinar, publicista i kolumnista  1. Po čemu si ti bitan za širu javnost?


Ja sam u isto vreme umetnik, poeta, sa objavljenje 4 (četiri) knjige pesama za „Narodnu knjigu“ i svojim metal/rock CD-om „Vreme brutalnih dobronamernika“, ali sam i novinar, kritičar, kolumnista, publicista i prezenter rokenrol kulture, kako domaće, tako i strane. Dobronameran, naravno.


2. Šta misliš o današnjoj sceni uopšte?


Drago mi je da je scena u Srbiji i regionu veoma brojna i da ima dosta novih, mladih bendova koji aktivno rade.3. Kakav je bio osećaj kada si u rukama držao primerak svoje prve zbirke pesama?


Neopisiv. Jedan od najlepših trenutaka u mom životu.4. Šta ti radiš za današnju alternativnu scenu?


Petnaest godina unazad, pišem CD recenzije, radim intervjue i pišem izveštaje sa koncerata.5. Odakle crpiš inspiraciju?


Iz svakodnevnog života sa jedne strane, i kad me sama inspiracija dotakne, sa druge strane pera.6. Kako posmatraš svoje pesme? Kakav odnos imaš sa njima?


Kad imam inspiraciju, pišem ih veoma lako, nekad po tri, četiri odjednom. Ponosan sam. Želim da zabeležim momenat emocije.

7. Da li si se ikada bavio prozom?


Na početku umetničke karijere da, sada više ne. U poeziji se osećam najkomotnije i najlepše.

8. Kada si prvi put shvatio da voliš da pišeš?


Novinske tekstove još u srednjoj školi. Poeziju, 2005. godine kada je objavljena moja prva knjiga pesama “Molitva Tetoviranog Srca”.9. Da li ti podrška znači i koliko?


Podršku nemam, slobodan sam umetnik. Jedino me iskren utisak čitalaca zanima.10. Koju muziku slušaš kada si sam?


Guns n roses”, “Skid Row”, “Mr. Big”, “Tesla”, i slične sastave sa kraja osamdesetih i početka devedesetih. To najviše volim, ali pratim i slušam sve što se danas objavljuje jer, kao kritičar, moram biti informisan do detalja.
11. Snimljen je CD sa tekstovima tvojih pesama. Kako si to postigao?


Poslao sam bendovima knjige, oni su odabrali pesme po njihovoj volji, snimili ih u studijima, ja sam jurio i tražio donatore i CD “Vreme brutalnih dobronamernika” je objavljen. Na njemu se nalazi 18 metal i rock sastava. Na CD kompilaciji “Vreme brutalnih dobronamernika” se nalazi 18 grupa i izvođača: legendarna umetnica Slađana Milošević, „Alogia“, „Instant karma“, „Abonos“, „Art diler“, „Backbone“, „Tales of dark“, „Broken strings“, „Atlantida“, „Disparador“, „Amaranth“, „A. R. Club“, „Heaven rain“, Iskaz, „Darkshines“, „Asphalt Chant“, „Seraphim“ i „Demether“. Pri odabiru sastava vodilo se računa prvenstveno o kvalitetu, ali i o teritorijalnoj rasprostranjenosti muzičara-učesnika, tako da se na CD kompilaciji, pored nekoliko sastava iz Beograda, nalaze i umetnici iz Kragujevca, Novog Sada, Smedereva, Zrenjanina, Pančeva, Petrovca na Mlavi, Banja Luke i drugih gradova. Ovo je prvi primer u istoriji srpske diskografije uopšte da se savremena poezija i poetika, u ovolikoj meri, broju i količini, potencira i prezentuje na jednom mestu, na jednom muzičkom CD-u. Pošto sam tiraž od 1.300 primeraka već podelio, poklonio ljubiteljima tog gitarskog zvuka i moje poezije, sada ceo CD sa knjižicom i press materijalom možete skinuti/downloadovati sa mog sajta www.MolitvaTetoviranogSrca.com , koji je idejno osmislio izvrsni webmaster Goran Kostić iz Beograda, te ako vam se moj sajt svidi, kontaktirajte čoveka koji je stručnjak za IT i web sajtove.

 

                                   

12. Šta kažeš na kritike tog CD-a?


Jako su afirmativne, pozitivne. Disk sam slao poštom kritičarima sa cele ex Yu teritorije. Drago mi je zbog toga. To su pohvale i bendovima koji su učestvovali.


13. Planiraš li da uradiš još nešto tako slično?


Planiram. Novi CD i nocu knjigu. Ja sam umetnik, mene ništa ne može zaustaviti.


14. Planiraš li da izdaš još koju knjigu?

Naravno, rukopis je već gotov.


15. Imaš li još koje planove?

Samo umetničke planove.16. Šta imaš da poručiš zalutalom čitaocu?


Da ako voli poeziju, poseti moj sajt, pročita neku od pesama, ili ako voli rock i metal muziku, da je downloaduje sa mog sajta i uživa u njoj i u svom životu. Jer jedan je život, a vreme sve brže i brže prolazi. Da nesebično voli svoje najdraže, najbliže osobe. To, ta vrsta ljubavi, povezanosti i poverenja, možda je čak još snažnija od energije same umetnosti!

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb