Pank (ne)kultura

Turbo-folk

hcpunkerka | 08 Decembar, 2011 21:54

Pa šta reći o njima? Samo reči hvale- ništa više! Predivne pevačice predivnih glasova- uzori naše dece. Više mi je smor da ih pljujem. Nema svrhe. Svi zanmo kakav tip ljudi sluša takvu vrstu dreke. Zašto se onda time opterećujemo? Deca u Africi umiru od gladi a mi se ovde opterećujemo time ko se ovog puta jebao s kim! Pa, ako se o tome sekiramo- postajemo deo njih. Ako ne možeš da ih pobediš - pridruži im se. Zašto da se predajemo bez borbe? "FOLK znači narod. TURBO je unutrašnje sagorevanje kod motora. TURBO FOLK znači gorenje naroda" Nisam baš tačno citirala kuma turbo folka Ramba Amadeusa ali sam potrefila poentu. Slušajte deco, čika Rambo je upravu. Bila sam oduševljena kada sam na polici naišla na čaj od folka (između kamilice i nane) - još samo nam je on falio pored čaja od maka našeg Satana Panonskog. Na kraju krajeva (beskrajnog kraja beskraja gde se završava beskrajni kraj krajnosti...) da nema turbo folka- pa koga bih smo pljuvali?! Neko bih morao da bude debil u ovom našem debilskom društvu! Ne zanam za vas ali meni se nebih svidelo da tamo neki seljober pušta Dorse na svadbi ili da piči Blek Sabat dok nam nalakoholisani dedovi vataju bezmoždane, napaljene unuke pod nekim šatorom! Zamislite samo vrtiguze u diskotekama uz Ekslpoited ili ne daj bože Slejer! Zaključak: folk je u redu donde tolke zna gde mu je mesto i donde dok se ne meša ama baš ni sa čim. To se zove razumno razmišljanje! To se zove HOMO SAPIENS! Sve je uredu donde dok smo dva sveta. A za to što su popularniji od nas možemo samo da im pljunemo pod prozor. Što reče Marčelo - "ako je rokenrol mrtav- pričamo o samoubistvu".

PS. ovo članak posvećujem rebel84 koji/a me je saterao/la u ćošak.

Komentari

Re: Turbo-folk

powerstranger | 30/12/2011, 01:12

Rece dete deci... Mozes ti to i bolje da objasnis, bez klisea...

Re: Turbo-folk

gromvel | 09/12/2011, 10:09

Mali Aleks u filmu "paklena pomorandza" ima jednu divnu izjavu, dok sedi u svojoj sobi i sluša Betovena govori kako njegova majka ne može da sluša Betovena jer ona radi u fabrici. Mislim da svi kulturfašisti u ovoj zemlji treba da shvate da nije svakome nužno da juri neke visoke emocije i karatzu u umetnosti, čovek koji okapava na poslu za bedu i koji je preživeo gro ratova za života želi jeftinu zabavu koja će da ga makne iz života koji mu već pruža katarze i jake emocije i to je OK. Činjenica je da je ta muzika sranje, ali treba im pružiti bratsku ruku, i tulbofolkerima i nezadovoljnim domaćicama koje okapavaju uz Mirjam i masama ispred ekrana koje prate realiti programe, jer nije im lako.

Akana kis mi!!!

rebel84 | 09/12/2011, 02:22

"Ovo je pitanje života i smrti, i ove reke krvi pustili ste prvi, sateran u ćošak ja nemam izbor drugi, svestan sam da gubim, ali biće vaših žrtvi..." A sad zgrabi tu bodljikavu žicu pa da davimo neopaore!!!

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb