Pank (ne)kultura

Drekač -faca benda

hcpunkerka | 27 Decembar, 2011 22:44

"Drekač" - od srpske reči "drekavac" čije ime predstavlja mitsko biće koje je po narodu malo, dlakavo, noktasto stvorenje čija je veza sa svime ovime to da se dere. Neki drekače još i zovu vokalisti iliTI pevači. Drekači su najbitniji deo benda. Da li ste videli benda bez pevača? Da li ste videli čoveka bez face? Drekač daje onu estetiku - po njemu sudiš dal će da voliš bend ili ne. A pošto drekač nema nikakvu funkciju osim da bude lep  (čast izuzecima) desi se i da napiše tekst koji, opet, etiketiše bend. Neki takvi čak mogu da pokrenu i novi pokret npr. Roten i pank; Ian MacKeye i strejt edž.

Danas se muzika tolko razgranala da se način pevanja tolko razgranao da svako ALI BAŠ SVAKO može da peva. I više mi je stvarno muka kada čujem da neko ima talenat za pevanje pošto svako ima talenat za pevanje, pa po čemu se onda razlikuje? Retki su orginalni talenti poput Brajana Džonsona tj. preminulog Bona Skota kao i legendarnog Želea Biafre. Sve ostalo je klasika.

Drekači su obično opasni macani tako da se devojke najviše lože na njih (Džim Morison, Sid Višis, Ivan Marinković...). Postoje i drekačice poput Natalije Sheene Goblinke Lydon zbog koje ljudi znaju da imaš mnogo sranje bend i ako vi još niste imali probu i koja vas tera da je pomenete u članku. Šta će tek da radi kad počnemo da sarađujemo! Nakaza mala.

Pevičluk je odličan biznis ako nemaš pojma o muzici a hoćeš da zaradiš pare- pogledajte samo kolko solo pevača ima u svetu jer svako može da bude pevač.

Da rezimiramo: pevač je taj koji određuje kakav će bend da bude, pevač je taj koji tuca najlepše grupi devojke, pevač je taj koji stekne najveću slavu i svako može da bude pevač. Pa, ŠTA ČEKATE?

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb