Pank (ne)kultura

Reportaža sa svirke Dža ili Bu

hcpunkerka | 29 Januar, 2012 11:48

DakleM, reportaža. Poslednji put kada sam je pisala dobila sam jedva dvojku zato ne sudite strogo. Znam da volite moj pravopis :) KB je bio prepun- kako da ne! Verovatno zato što je napolju bilo minus nula stepeni tj. bilo je ekstremo hladno ili zato što kurve požarevacke ne žele da daju novaca za svirku ili pak što nisu u našem fazonu. Videla sam dosta Petrovcana i dece iz ostalih sela iz okoline. Lik sa majcom REMEBER MY NAME... YOU WILL SCREAM IT LATER (asocira me na njihovu pesmu "Osnovna škola"(ne znam zašto(znam da nije po pravilu da se stavlja zagrada u zagradi(jebi ga)))) tumarao je oko scene s nadom da ce se KB napuniti. Sada videh na Wikipediji da se taj cika zove Nebojša Simeunovic Sabljar - pevac grupe Dža ili Bu. Svirka je pocela u pola dvanaest mada je na pRosterima pisalo da pocinje u 22h, premda, ko bi (bez H ;) još svirao pred desetak coveka. Publika je bila raspoložena za dizanje. Podigli bi (opet bez H:) i vas da ste se nalazili u prvima redovima. Bili smo baš živahni, a najviše na pesme "Mržnja", "Živeo Staljin", "Rasprodaja" i "Ustani i kreni" dok smo se uz pesmu "Neki drugi grad" nešto smorili  . Cika Nebojša je bio u nekom svom svemiru. Zamislite kad je odbio pivo i to od nikog drugog do Natalije. Zamislite kolko morate da budete u svemiru da bi ste odbili pivo od Natalije! No, Natalijinu muzicku želju nije mogao da odbije. Natalija! Pomenula sam te cetri puta! Vidiš šta mi radiš!
Grupi Dža ili Bu nije stran grad Požarevac. Svirali su na 52. majskoj gitarijadi prošle godine. Verovarno smo im se svideli ovako mladi, lepi, razigrani kako to samo Požarevljani umeju da budu, te su hteli da nas vide ponovo (to je odgovor na ono novinarsko ZAŠTO koji se uvek najteže uklapa u tekst).
Bilo kako bilo- bilo i ponovilo se. Bilo je lepo. A za resto ekipe koji nije preznetovao: da, uštedeli ste trista dinara koje cete potrošiti na cigare, svirka je bila kao i svaka druga u KB-u. I da! Mnogo su bolje svirke gde sviraju lokalci, nekako su mi bliže srcu ali opet dobar je i taj osecaj kada kažeš: "E, bio sam na svirci tog benda sa tvoje majce". ŽIVEO KB!

Komentari

Re: Reportaža sa svirke Dža ili Bu

hcpunkerka | 19/03/2012, 22:47

ženi me xD

Re: Reportaža sa svirke Dža ili Bu

NATALIJA | 28/02/2012, 19:15

sam poznata :D

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb