Pank (ne)kultura

Ska! Ska! Ska! Ska!

hcpunkerka | 30 Decembar, 2012 11:40

Zato što samo jedan SKA! nije govoljan. Kao što elektrana pokreće pola države, tako i SKA pokreće ljude. I ako postoji neko ko ga ne voli - on definitivno ima problem.

To ne kažem zato što ga gotivim, već zato što sam se upravo vratila sa jedne SKA svirke. Sabor svih mogućih! Oni sa decom, oni što su upravo završili faks, oni na faksu, oni iz srednje i dečurlija iz osnovne, onda: metalci, pankeri, hardkorovci, strejt edžeri, rastafarijanci, normalni, bez etikete, gejevi, krodili i ostali. Da, apsolutno je bilo svih navedenih i ja se izvinjavam ako nekog nisam pomenula. I odmah, od prvog SKA počelo je ludilo, masovno trošenje energije i uživanje. Oni koji su skakali, znali su zašto su došli, oni koji nisu - verovatno nisu imali pravo društvo, ja znam da jesam. Nema stajanja! Kako su mi drage SKA svirke: možeš da se glupiraš na sve načine a da ti niko ne zameri, možeš da budeš ono što jesi, i ako prvi put čuješ za bend znaćeš ceo tekst na pola pesme, ne možeš odoleti. Ovo zadnje se može najbolje dokazati kroz trubače, saksofoniste, gitariste, basiste, violiniste, bubnjara i pevače. Ne znam, violinisti je bilo drago kada sam mu rekla da je ovo jedna od boljih svirki na kojima sam bila. Da, zaboravih, ekipa koja je u naša sećanja urezala lepe uspomene jeste bend SAMOSTALNI REFERENTI.

Ripanje, đipanje, čučenje i SKAkanje. Da, čučenje. Ne znam da li to rade i kod drugih ali znam da kod nas jesu. Rekli su svima da čučnu, i čučnuli smo, a kada su se i poslednji namćori smilovali da čučnu-svi smo skočili i usledilo je ludilo ska ska ska ska! Sa scene je to mnogo do jaja izgledalo. Svirka je trajala do nekog jednog sata ujutru jer u slučaju da je potrajala, retardirani komšiluk bi zvao policiju. Ne, nije bilo bisa. I da, bilo nas je neživljenih koji bi hteli još. Skakali smo uz Dubiozu i Atheis Rep, dok čika Bata nije smorio sa nekom trećom muzikom.

Eto, Referenti su jedan od dokaza da pank nije mrtav, živi kroz studente, matore devojke i tinejdžere. Amin

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb